Cautare

3773 de rezultate pentru "sfantu gheorghe" (4.55 secunde)
Ervin a precizat, in legatura cu hotararile CL Sfantu Gheorghe si a CJ Covasna privind probarea stemei municipiului, respectiv a judetului, ca este absurd sa se solicite de la un prefect sa fie specialist in heraldica.
Peste 100 de nave abandonate din Delta Dunarii, majoritatea aflate pe bratul Sfantu Gheorghe, vor fi ridicate si transportate la combinate siderurgice din tara, intr-un program de curatare a Deltei de epave.
Reprezentantii consiliului s-au reunit sambata la Sfantu Gheorghe si au luat cateva decizii cel putin ciudate. Astfel, CNS a adoptat o declaratie prin care solicita Parlamentului adoptarea proiectului de lege privind statutul de autonomie a ¥inutului Secuiesc.
Maghiarii din Romania au un interes clar si ferm de a intra cat mai repede in UE", a declarat ieri Markó la Sfantu Gheorghe.
Am icoane pe sticla - un Serafim, Sfantu Gheorghe, Sfantul Ilie, o varianata care va fi in curand si o varianta stilizata a Sfantului Gheorge stilizata .
Presedintele UDMR, Markó Béla, a declarat la Sfantu Gheorghe ca Uniunea sustine predarea Istoriei si a Geografiei in limba maghiara, nu numai in clasele I-IV, ci si in clasele V-VIII, IX-XII.
Suparat pe democrati pentru ca au relansat tema anticipatelor senatorul UDMR, Puskas Balint a declarat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale nu va trece de Parlament fiindca "nu exista vointa politica in acest sens".
Presedintele Uniunii Civice Maghiare Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ieri ca din cele 25.000 de semnaturi necesare, majoritatea a fost adunata si cel tarziu pana la sfarsitul lui iulie vor fi stranse toate pentru ca partidul sa poata fi inregistrat la tribunal pana cand vor avea loc alegeri locale la Odorheiu Secuiesc.
UCM cere urgentarea procesului La randul sau, presedintele Uniunii Civice Maghiare (UCM) - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ieri ca pasii concreti pentru obtinerea autonomiei teritoriale a zonei trebuie facuti inainte ca Romania sa devina membru UE, pe motiv ca dupa aderare "va fi mult mai greu de obtinut autonomia ¥inutului Secuiesc".
Grupul PRM a facut aceasta solicitare celor doua comisii, avand in vedere declaratiile publice facute de senatorul Markó Béla la Miercurea Ciuc, Targu Mures, Sfantu Gheorghe si Lutita, prin care acesta cere "organizarea si participarea etnicilor maghiari la actiuni vizand obtinerea autonomiei teritoriale a ¥inutului Secuiesc", se mai arata in cele doua scrisori.
"Am trimis, alaturi de primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Albert Almos, cate o scrisoare tuturor primarilor din judetul Covasna in care le-am comunicat pozitia noastra fata de aceasta cerere a Consiliului National Secuiesc privind initierea unui referendum avand ca subiect autonomia teritoriala", a spus Demeter.
La randul sau, presedintele Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat ca astazi Consiliul Local Arcus va dezbate problema referendumului privind autonomia teritoriala a ¥inutului Secuiesc, iar cel din Haghig va discuta sambata aceasta problema.
ßedinta de constituire a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Pro ¥inutul Secuiesc" va avea loc la 7 decembrie la Sfantu Gheorghe si va reuni 32 de consilii din judetul Mures, 37 din Covasna, 60 din Harghita si patru din Brasov.
Ministrul Comunicatiilor, Nagy Zsolt, a declarat vineri, la Sfantu Gheorghe, ca UCM nu face o campanie pentru sustinerea lui Traian Basescu, ci una indreptata impotriva UDMR.
Eva Maria Barki a participat luni seara, la Sfantu Gheorghe, la un forum cu tema "Autonomie pentru ¥inutul Secuiesc", organizat de organizatia locala a Uniunii Civice Maghiare (UCM).
Intre timp, presedintele UCM - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, declara ca, printr-o consultare telefonica, membrii conducerii UCM au decis, in principiu, ca finalizarea strangerii semnaturilor sa fie amanata pana la sfarsitul lui august.
Prin Sfantu Gheorghe si Bruxelles". Prezent la eveniment, alaturi de candidati pentru alegerile pentru PE ai Uniunii, parlamentari si demnitari locali, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca, desi campania va incepe abia vineri la Miercurea Ciuc, festivalul la care participa face parte deja din campanie.
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a vorbit sambata, la Sfantu Gheorghe, despre un pericol numit "Kosovo romanesc". "Vad, ca viziune politica, un pericol in Romania care se cheama Kosovo romanesc.
Gazda Zoltan, liderul UCM Sfantu Gheorghe, crede ca UDMR ar putea sa se foloseasca de termenul de 60 de zile oferite de lege pentru eventuale contestatii pana la inregistrarea definitiva a partidului, tocmai pentru a elimina concurenta pe care o va reprezenta Partidul Civic Maghiar si pentru a-si pastra controlul asupra comunitatii maghiare si implicit puterea.
Presedintele UCM - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan sustine ca UDMR a inclus dezideratul privind autonomia in varinata in limba maghiara a statutului formatiunii, fara a-l introduce si in varianta in limba romana ad ocumentului.
google-analytics.com